KİTAPLAR

BU KAYNAK BİR ESERDİR. İSLAM DÜNYASININ GÜVENDİĞİ HADİS KİTAPLARI AŞAĞIDA SIRALANMIŞTIR. ARADIĞINIZ YAHUD DİLEDİĞİNİZ KİTAP İSMİNE TIKLAYIN VE: YA ORJİNAL BAŞLIKLARLA (BABLAR), YA BELLİ BAŞLIKLAR ALTINDA (KONULAR) VEYAHUD HADİS NUMARASINDAN (NUMARALAR) YÖNTEMİ İLE HADİS’E ULAŞIN. ARAMIYORSAN, TAVSİYEM İLK HADİSTEN BAŞLAYIP TÜM HADİSLERİ SIRA İLE VE AÇIKLAMASIYLA OKUMANDIR.

 

HADİS KİTAPLARI

SAHİH-İ BUHARİ

 

KURTUBİ TEFSİRİ

 

ŞUABU’L-İMAN

SAHİH-İ MÜSLİM

 

 

 

 

SÜNEN-İ TİRMİZİ

 

MUĞNİ’L-MUHTAC

 

KABİR ALEMİ

SÜNEN EBU DAVUD

 

 

 

 

NESAİ S. KÜBRA

 

NEVEVİ : MİN HAC

 

İSLAM TARİHİ

SÜNEN İBN-İ MACE

 

 

 

 

MALİK MUVATTA

 

ŞAFİİ el-UMM

 

HADİS MÜDAFASI

İBN-İ HİBBAN ZVD

 

 

 

 

MÜSNED-i HANBEL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEVDU HADİSLER

 

 

HADİSLERİN YAZIMI, TOPLANMASI, TASNİFİ VE KİTAP HALİNE GETİRİLİŞİNE DAİR BAZI TERİMLER

 

SEÇME HADİSLER

 

KİTABETU’L-HADİS

TASNİF           

TEDVİN

CER-H VE TA’DİL

ZEVA’İD

SÜNEN

CAMİ

SAHİHAN

TAHRİC

 

DİKKAT KÜTÜB-İ SİTTE: İSLAM ALEMİNİN ÜZERİNDE İTTİFAK ETTİĞİ EN SAHİH ALTI HADİS KAYNAĞIDIR. 36.000'DEN FAZLA HADİS İÇERİR. MÜKERRER, HADİSLER ÇIKARILSA DAHİ 20.000 HADİS'İ GEÇER. HER KİŞİ'NİN ANLAYAMAYACAĞI LAFIZ FARKLILIKLARI BAZILARI TARAFINDAN GÖRMEZDEN GELİNEREK HAZIRLANAN TOPLAMA ESERLER İSTEDİĞİ KADAR İYİ NİYET TAŞISIN ASIL'A ZARAR VERİR, FIKHİ TEMELLERİ TEŞKİL EDEN HADİSLERİ VE LAFIZLARI GÖZDEN KAÇIRTIR. BUHARİ, MÜSLİM TİRMİZİ, EBU DAVUD, NESAİ SUĞRA VE İBN-İ MACE HER BİRİ KENDİNE HAS HADİSLER VE BENZER GÖRÜNSEDE BİLENLERİN ANLADIĞI LAFIZ FARKLARI İÇERİR. BU İTİBARLA KAYNAK NİTELİĞİ SADECE BU ESERLERİN KENDİLERİDİR, TOPLAMA ESERLER YADA İNTERNETTEKİ NE OLDUĞU BELİRSİZ HABERLER DEĞİL! BİR ÇOK SÖZ’ÜN ALTINDA BUHARİ, MÜSLİM, TİRMİZİ V.S. YAZAR, ANCAK O ESERDE O SÖZÜ BULAMAZSINIZ. HADİS YADA KAYNAK UYDURMA YÜZYILLARDIR VAR...

 

KIYAMET YAKLAŞIYOR, CAHİLLER ARTIYOR DİKKAT EDİN ASIL KAYNAKLARA BAŞVURUN İNTERNETTE GOOGLE İLE YAPILAN ARAŞTIRMALAR SİZİ EN İYİ ANLAMDA İSLAMİ İLİMLERDEN UZAKLAŞTIRIR. 

 

Nesai’nin Kütüb-i sitte’den sayılan eseri Sünen-i Suğra’dır. Bueadaki Sünen-i Kübra’da ise daha çok hadis var.

 

İbn-i Mace yerine Muvatta’ın Kütüb-ü Sitte’den olduğunu söyleyenler de vardır. Darimi’nin, Ahmed bin Hanbel’in Müsnedinin de Kütüb-ü Sitte’den olduğu da söylenmiştir.